Wil jij thuis aan de slag met de Wim Hof Methode? Dan ben je vast op zoek naar een ijsbad. In dit artikel bespreken we waar je op moet letten bij het kopen van een ijsbad en welke opties er beschikbaar zijn.
IJsbad maken met ijsblokjes
Wil je een ijsbad kopen? Een optie die je dan veel voorbij ziet komen is het ijsbad bestaande uit een (goedkope) plastic kuip gevuld met honderden ijsblokjes. Het voordeel van een ijsbad maken op deze manier is dat je geen grote investering moet doen bij het kopen van je bad: immers, elke kuip kun je vullen met water en ijsblokjes. Het bad kan gemaakt zijn van hard plastic of opblaasbaar zijn. Het handige aan een opblaasbaar ijsbad is dat het uitermate geschikt is voor als je klein woont en niet permanent een ijsbad in je tuin of badkamer wilt hebben staan. Het nadeel aan een ijsbad maken met ijsblokjes is het gedoe en de duurzaamheid. Stel dat je elke dag koudetraining wilt doen, wat vanuit gezondheidsperspectief zeer aan te raden is, dan heb je een behoorlijke vriezer nodig om zoveel zakjes met ijsblokjes op te slaan. Daarnaast is het niet echt milieuvriendelijk, denk aan het transport van de ijsblokjes en het plastic dat gebruikt wordt voor de verpakking.
Dompelbad met ijskoud water
Bekend vanuit de saunacultuur: het ijskoude dompelbad. Het dompelbad is vaak gemaakt van hout en ziet er zodoende niet slecht uit in je tuin. Het nadeel van een ijsbad creëren middels een dompelbad is dat je een dompelbad niet makkelijk kunt opbergen, maar vooral ook de prijs: voor een gemiddeld dompelbad tel je al snel zo’n 1000 tot 1500 euro neer. En dan is het nog maar de vraag hoe koud je water is. Of je bent weer dagelijks in de weer met ijsblokjes, zie de eerste alinea.
IJsbad maken met een waterkoeler
Als je een ijsbad wil kopen en je begint te zoeken op internet kom je ook al snel uit op de waterkoeler. Met een waterkoeler maakt je eenvoudig een ijsbad. Het kost je een eenmalige investering én een eenmalige installatie. Met een waterkoeler breng je de temperatuur van het bad binnen enkele uren naar het vriespunt. Daarnaast ben je nooit meer in de weer met zakken ijsblokjes om jouw ijsbad te maken. De meeste waterkoelers kun je aansluiten op elk gewenst bad. Wat is het nadeel van een ijsbad maken met een waterkoeler? Vaak is dat de prijs in combinatie met de kwaliteit. Een waterkoeler koop je voor gemiddeld zo’n 8000 euro. Daarnaast zijn er zelfs uit deze prijsklasse waterkoelers getest die moeite hadden om de watertemperatuur naar het vriespunt te brenger. De CoolCubes van het merk Khione zijn daarin een uitzondering. Khione biedt een hoge kwaliteit voor een concurrerende prijs. Voor je ijsbad van 1500 liter koop je de CoolCube voor 1365,- euro, voor de 2500-liter-variant betaal je 1542,- euro. De installatie en bediening is heel simpel: je hebt geen technische kennis nodig om jouw ijsbad klaar te zetten. Daarnaast bespaar je een hoop plastic uit door niet meer je ijsbad te moeten maken met zakken ijsblokjes en de CoolCube gaat zo’n 10 jaar mee. Reken maar uit wat je dagelijkse ijsbad kost per keer.
Koop jouw ijsbad bij Khione
De conclusie is duidelijk: de CoolCube is veruit de meest voordelige, duurzame en simpele oplossing voor jouw dagelijkse koudetraining. Beoefen elke dag de Wim Hof Methode in jouw eigen tuin met de CoolCube van Khione. Hier kun je je ijsbad kopen.